Bovenste Knoopje Open & meer

Songwriters en kleinkunst

 

bovensteknoopje.png

Wacht eens even...
Lees je dat goed???
Dat klopt!
BOVENSTE KNOOPJE OPEN speelt in Café de Kroeg!
en dat NIET ALLEEN!!!
De hele avond zal gevuld worden met muzikale acts, van zwoele jazz op de accordeon, tot een verlichtende engelenstem, van fijnheid begeleid door ukulele, tot full-band-in-your-face-wat-gebeurt-er-met-mijn-lichaam-ik-ben-verliefd-muziek.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Programma:

20:30 - DOT (Dirk Overbeek Trio)
Jazz, latin en fusion georiënteerde stukken en eigen composities in een niet alledaagse bezetting. Lekker om mee te ontsnappen van de harde winden die de herfst ons brengt. Kom binnen en drink een biertje. Dat is DOT. Punt.

21:00 - Amber Zoë
Deze prachtige meid zal je versteld doen staan van haar singer-songwriter skills. In haar muziek pakt ze je op, vliegt ze met je mee, en laat je pas landen nadat haar laatste noot is gezongen.

21:30 - Anne De Blok
Anne is naast zangeres, actrice, theatermaker en precentatrice ook nog eens een geweldige singer-songwriter. Begeleid door haar ukulele zal zij je doen lachen en joelen, en zo met je ogen doen schijnen van al het lekkers dat je gaat voelen.

22:00 - BOVENSTE KNOOPJE OPEN
Bovenste Knoopje Open is een stoofpotje van sexy sax solo's, de Nederlandse taal, karakteristieke stemmen en oorstrelende strijkers. Soms dromen ze dat ze de bastaards zijn van een orgie tussen Spinvis, Bob Dylan, Sting, Harrie Jekkers en Yvon Jaspers. Verwacht een muzikaal meanderend theatraal landschap met naast kekke nummers ook dichtsels en openhartige verhalen.

Na het optreden hopen we allemaal een biertje met jullie te drinken en praten tot laat in de nacht.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Het is duidelijk wat je denkt. DIT. KLINKT. GE-WEL-DIG!!!!!
Dat wordt het ook. Geen twijfel.
Dus kom, breng vrienden, maak nieuwe, drink bier, haal nieuwe.
WE ZIEN JE DAAR MOOIE MENSEN!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

BOVENSTE KNOOPJE OPEN
De band bestaat uit Sjoerd van Capellenveen (zang, keys, gitaar, harmonica), Job Kühlkamp (zang, gitaar, libido), Job Jurre Huiskamp (bas, cello), Marcel Kouwenhoven (saxofoon, viool) en Siebe de Vries (drum, wolken). Bovenste Knoopje Open kreeg november 2013 officieel een kvk-nummer. In de voorbije jaren wisten zij het te schoppen tot de kwart finales van het Leids Cabaret Festival 2017, speelden ze als support act van Lucky Fonz III en Yentl en de Boer en traden ze op bij meer dan 50 verschillende festivals waaronder Horizontoer 2016, Broadway Texel en Stukafesten in 7 verschillende steden.
Heel erg merkbaar in de band is de liefde onderling, die zorgt voor een ongelofelijk fijn beeld als toeschouwer. Dankzij de vele mogelijke instrumentcombinaties kunnen ze een groot spectrum aan klankleuren maken.

ANNE DE BLOK
Anne, geboren in 1994 te Bussum, heeft vanaf jongs af aan haar passie gevonden in theater en film. Vanaf haar 7e jaar begon zij met zanglessen en het volgen van acteer- en musicallessen. Na haar middelbareschooltijd, heeft zij een vooropleiding bij Act2Act in Amsterdam gevolgd. Hierna is Anne verhuisd naar Arnhem, waar zij muziektheater heeft gestudeerd aan het conservatorium van ArtEz Hogeschool van de Kunsten. In 2017 is zij afgestudeerd met haar eigen geschreven voorstelling Buiten De Lijntjes, waar een collectief uit is ontstaan.

AMBER ZOË
Amber Zoë is een singer-songwriter uit Zutphen. Op de Kunstbende Gelderland greep ze het publiek met haar eigen geschreven nummer ‘Nemesis’, waarmee ze in de uiteindelijke finale belandde. Sindsdien heeft ze de smaak goed te pakken, met haar stem en haar lach geeft ze iedereen de kriebels.

DOT
Dirk Overbeek studeert jazz&pop accordeon aan het ArtEZ conservatorium te Arnhem. Dirk wil het accordeon onder het voetlicht brengen als een modern en veelzijdig instrument. Dit doet hij door verschillende muziekstijlen en eigen composities te spelen in niet alledaagse bezettingen.
Het Dirk Overbeek Trio bestaat verder uit Jop Albronda op bas en Leon Senger op drums, beiden ook studerend aan het ArtEZ conservatorium. Het repertoire bestaat uit jazzstandards, fusionstukken, maar vooral eigen composities.

Entree: Gratis!

Terug naar agenda