Clash of the Cover Bands Regio-Finale

De grootste band-competitie van de Benelux


e811615e01c19fef80a6baf5442e42707fb68cc1.jpg

Welke bands plaatsen zich voor de BENELUX Semi-Finals in 'The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO!'?

Op zaterdag 1 juli a.s. vindt de finale van Regio Oost Nederland (Gelderland, Overijssel) plaats in de grootste bandcompetitie van de Benelux ‘The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO! editie 2017/2018’ in Café De Kroeg in Arnhem. In deze finale spelen zeven bands om de titel ‘Beste coverbandRegio Oost Nederland’ gekozen door de vakjury en het publiek. De nummer 1 en 2 gekozen door de vakjuryen de nummer 1 en 2 bij de publieksstemmen plaatsen zich direct voor de BENELUX Semi-Finals die zullen plaatsvinden in Podium de Vorstin. In de BENELUX Semi-Finals strijden alle regionale winnaars om een plaats in de BENELUX Grand Finale in dé Poptempel van Nederland: PARADISO Amsterdam waar de hoofdprijzen worden verdeeld. Met in de prijzenpot o.a. een CD-contract met videoclip, distributie en plugging in de gehele Benelux en diverse optredens gaat het nu écht spannend worden.

Naast de strijd om als band een plek in de BENELUX Semi-Finals te veroveren, gaat ook de strijd om de Individuele Awards van start. De individuele bandleden maken namelijk ook kans op een Award voor Beste Vocalist, Gitarist, Bassist, Toetsenist of Drummer van 2017/2018. Ook de bandleden van de bands die afvallen tijdens één van de Regio-Finales ofBENELUX Semi-Finals maken, tot de BENELUX Grand Finale, deel uit van deze race. De Individuele Awards worden tijdens deze Grand Finale uitgereikt.

Het programma op zaterdag 1 juli a.s. is in willekeurige volgorde:

- AIN’T NO FOO: Foo Fighters tribute uit Zwolle
- BACK: Pop, Rock coverband uit Belt-Schutsloot
- Blackout: Pop, Rock coverband uit Hengelo
- Diversion: Rock coverband uit Driel
- Matt Thursday: Funk, Blues, Fusion coverband uit Deventer
- Steve Duke & The Earles: Steve Earle tribute uit Nijmegen
- Transfuse: Rock coverband uit Enschede

Café De Kroeg in Arnhem opent haar deuren om 19.00 uur. Het programma start om 20.00 uur.

Entrée: € 10,- aan de kassa en € 7,50 via de voorverkoop op onze website www.theclashofthecoverbands.com, waar ook meer informatie over de deelnemende bands en het evenement te vinden is.

De in totaal 16 regionale winnaars die zich plaatsen voor de BENELUX Semi-Finals, krijgen gratis bandcoaching en individuele coaching (o.a. vocalcoaching, workshops, etc.), live fotoshoots en begeleiding op gebied van marketing en promotie. Alle deelnemers ontvangen van hun optredens een deskundig en kritisch vakjuryrapport met evaluatie en een geluidsregistratie.

‘The Clash of the Cover Bands’ is in de afgelopen 12 jaar uitgegroeid tot de grootste bandcompetitie van de Benelux. Jaarlijks vinden er tientallen spectaculaire events plaats door het hele land die ruim 60.000 bezoekers trekken. Omdat er elk jaar meer belangstelling voor deze competitie is dan plaats, wordt er een voorselectie gehouden. Van de 1.500 tot 1.800 bands die zich per jaar aanmelden worden er ruim 300 geselecteerd om deel te nemen aan de voorrondes/selectierondes.

Elk jaar strijden deze coverbands op de bekendste poppodia om de 'The Clash of the Cover Bands Awards' met de bijbehorende titels ‘Beste coverband van Benelux’ (vakjury) en ‘Populairste coverband van Benelux’ (publiek). De twee winnaars mogen zich dus een jaar lang de ‘beste of populairste coverband van de Benelux’ noemen!

In dit nieuwe seizoen zijn de finalerondes in Nederland verdeeld in vier regio's (Noord, Oost, Zuid en West Nederland).
De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ krijgen naast de eeuwige roem en naamsbekendheid:
- CD-contract met videoclip en bijbehorende plugging en distributie in de Benelux
- Presentatie/release avond
- Meerdere optredens in de Benelux

Naast de leerzame en spannende weg die de bands afleggen op de mooiste podia van Nederland groeit dus niet alleen de kwaliteit van de bands, maar ook de betrokkenheid van het publiek en de enorme exposure.

Iedereen die op zaterdag 1 juli a.s. aanwezig is, mag weer een stem uitbrengen op zijn/haar favoriete band. Dus zorg dat jij er bij bent om te stemmen op jouw favoriet!!!

Inschrijven
Speel jij in een coverband en zijn jullie klaar om de hele Benelux te veroveren? Geef je dan op voor de volgende editie van 'The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO’!
Via www.theclashofthecoverbands.com kun je je inschrijven voor de grootste bandcompetitie van de Benelux!