Klarendal Jazz Orkest

Met Tim Treffers

Schermafbeelding_2017-04-21_om_13.30.55.pngTim Treffers, geboren in Ede augustus 1988, is afkomstig uit een muzikale famillie, waarvan Arnie Treffers (Long Tall Ernie & The Shakers) het bekendste voorbeeld is. Op zijn negende begint hij met pianolessen.
Van 2009 tot 2013 is Tim begonnen met zingen in lokale Utrechtse bands, waar hij inmiddels woont. Hij volgt zangles bij o.a. Lisa Boray, Natasja den Toom en Sietske Roscam Abbing. Daar ontmoet hij Tim Vermeulen met wie hij een componistenduo begint.
In 2014 verscheen de eerste single ‘Love is the Ruler’ en dat was een voorproefje van het album dat in het voorjaar van 2015 verscheen. Ook ‘Stranger Tears’ kwam op single uit.
Het debuutalbum ‘Never Trust a Man in a Fur Coat’ verscheen in maart 2015. Op het album staan composities van Tim Treffers, Tim Vermeulen en Eric Van Den Brink, die het album beide ook produceerden. Op de plaat doen vele bekende muzikanten mee, waaronder Hans Vermeulen, Eddie Conard, Ruud Breuls en Dianne Marchal. De pers ontving het album met lovende recensies. ‘Real Good Love’ verscheen als derde single. In 2016 hoort het Japanse label P-Vine Records de nummers van Treffen en biedt hem een 5-jarig platencontract aan. Zijn album ‘Never Trust a Man in a Fur Coat’ wordt daar als eerst uitgebracht en Tom bezoekt het land voor een promotietour. Ondertussen verscheen ‘Reaching For the Sky’ op single. In het najaar startte hij ondertussen met repetities voor ‘Invitation to the sound of Jerney Kaagman & Earth and Fire’, een theatershow van Marieke Eelman die in het voorjaar van 2017 door de Nederlandse theaters tourt.

Tim Treffers is te gast met het Klarendal Jazz Orkest in Café de Kroeg. Daar zal hij het nummer ‘Elephants’ van Ruben Hein zingen. Ook staat ‘Route 66’, ‘My Funny Valentine’, ‘Just the Way you Are’ en ‘I’ve Got you Under my Skin’ op het repetoire.

Zondag 14 mei
Aanvang: 16.00 uur - entree is gratis
Café de Kroeg
Nieuwstraat 27, 6811 HV Arnhem

www.klarendaljazzorkest.nl
www.cafedekroeg.nl