Klarendal Jazz Orkest

met gitarist Henk van Rossum en zangeres Joanne Belgrave

Henk.jpgZondagmiddag 26 maart speelt het Klarenal Jazz Orkest met twee gast solisten in Café de Kroeg.

Gitarist en componist Henk van Rossum studeerde in 1989 af aan het ArtEZ-conservatorium in Arnhem. Hij maakte sindsdien deel uit van talloze formaties op jazz- en popgebied en werkte met internationale grootheden als Bob Mintzer, Jiggs Whigham, John Goldsby, Georgie Fame, Deborah Brown, John Ruocco en het Meridian Arts Ensemble, en Nederlandse topmusici als Ferdinand Povel, Jerry van Rooyen, Henk Meutgeert, Erik Vloeimans, Benjamin Herman, Eef Albers, Rita Reijs, de Guus Tangelder BigBand en orkest de Ereprijs. Ook deed hij studiowerk.

Van 1988 tot 2001 schreef hij in een maandelijkse rubriek over de kunst van het gitaarspelen in diverse stijlen in het Nederlandse muzikantenvakblad Music Maker. Daarnaast verrichtte hij tal van producttests voor dit tijdschrift.

Sinds 1991 is hij verbonden aan de afdeling Jazz & Pop van het ArtEZ-conservatorium in Arnhem als docent gitaar, ensemble, onderwijsvakken en harmonie aan de piano.

Henk gaat o.a het prachtige nummer “Autumn in New York” van Kenny Napper spelen, net als “Pools” van Don Grolnick.

Joanne Belgrave is al vanaf haar 12e actief aan het zingen. Haar eerste band ervaringen beleefde ze in een reggae band en later een funk band op de middelbare school. Vanaf haar 18e vormde ze met twee vriendinnen een trio. In deze toenmalig hiphop en swingbeat periode creëerden zij eigen teksten op eigentijdse muziek samengesteld door zgn. beat-creators. Na een aantal optredens door het hele land kon er geen balans meer worden gevonden tussen muziek en privé. Muziek werd even naar de achtergrond geplaatst. Eind jaren 90 heeft Joanne de draad weer opgepakt. Via een gelegenheidsband op een personeelsfeestje heeft zij een aanbod gekregen om Coverband The Fens te komen versterken. Na een aantal jaren muzikaal lief en leed te hebben gedeeld werd het tijd voor iets nieuws. Belgrave (www.belgrave.nl) zocht nog een zangeres en vond in Joanne een uitstekende partner. In het dagelijkse leven is zij werkzaam als hoofdagent bij de Basis Politie Zorg in Oost-Nederland. Sinds 2009 zingt ze regelmatig bij de BigBand.

Er staan nieuwe nummers op het programma samen met Joanne waaronder het swingende nummer “Get Out Of Your Lazy Bed” van Mark Reilly en Danny White en een aangepaste versie van Kurt Cobain “Smells Like Teen Spirit”.

Zondag 26 maart

Aanvang: 16.00
Entree: gratis
Café de Kroeghh

Nieuwstraat 27, 6811 HV Arnhem

www.klarendaljazzorkest.nl
www.cafedekroeg.nl
www.henkvanrossum.com