Klarendal Jazz Orkest

Klarendal Jazz Orkest met AnnaMina Schneider en Pieter van Engelen

MaKlarendalJazzOrkestAnnaMinaSchneideren_Pieter_vanEngelen.jpgandag 27 februari speelt het Klarenal Jazz Orkest met twee gast solisten in Café de Kroeg.

AnnaMina Schneider
Tijdens de repetities van haar moeder sliep zij in de vioolkoffer, opgegroeid in een muzikale omgeving. Zij uit zich graag door middel van muziek en creeert atmosfeer om haar publiek mee te nemen naar een mooie reis. Nu studeert zij vocals in het tweede jaar op het ArtEZ in Arnhem. Door het zingen van gevarieerde projecten ontstaat er een intensiteit die haar veel plezier en vrijheid geeft. Het prachtige nummer “Angel Eyes” van Matt Harris wordt door haar gezongen net als “All of Me” van Lennie Niehaus.

Pieter van Engelen
Muziek en wiskunde, daar zag de Oud-Griekse wijsgeer Pythagoras al een sterk verband in. Trompettist Pieter van Engelen is als docent wiskunde op het Rhedens in Rozendaal en als docent Entrepreneurship op het ArtEZ Conservatorium in Arnhem dagelijks bezig zijn studenten de diepgang van deze twee werelden te laten ervaren. Met zijn spel poogt hij de zuivere abstractie van de wiskunde en de oneindige expressieve mogelijkheden van de muziek te vertalen naar een treffend verhaal. Een verhaal dat samen met het Klarendal Jazz Orkest verteld wordt. Pieter kan hierbij bogen op jarenlange muzikale ervaring in orkesten als de Guus Tangelder Bigband en Het Brabants Jazz Orkest.

Pieter gaat ons virtuoos bijstaan met het geweldige nummer “Modus 2” van Peter Herbolzheimer. Ook gaat hij samen met AnnaMina het mooie arrangement “For The Time Being” van Bert Joris vertolken.

Entree: Gratis
Start: 20:30