The Soul Triggers

Vrijdag live:

Funky Nu-soul & classic soul + Afterparty

Triggers.jpg
The Soultriggers

Nu-soul, classic soul, Soul with a Capital S; negen muzikanten uit de Zwolse muziekscene vonden elkaar in hun liefde voor soul.  Zij ontmoetten elkaar bij uiteenlopende formaties (Blaas/Band/Blaze Of Glory, The Centimeters, Erwin Nyhoff/Prodigal Sons), en besloten een ronkende soulband op te richten.

De formatie is opgebouwd rond een ervaren blazerssectie van trombone, sax en trompet. Drie mannen die al jaren samenspelen en elkaar door en door kennen. Originele arrangementen, maar ook veel ruimte voor solo’s en andere features. Verder een ritmesectie van bas, drums, gitaar, toetsen en percussie. Soms met de warmte en intimiteit van een rokerige club, maar net zo lief dampend en swingend als een compleet soulorkest.

Zanger Bouke Bijlsma kreeg de soul met de paplepel ingegoten middels de platenkast van zijn vader: van Otis Redding tot James Brown, van Marvin Gaye tot The Isley Brothers. Later ontdekte hij Tower Of Power en Frankie Miller, en tegenwoordig kan hij zich helemaal vinden in de soulfulle songs van Jamie Lidell, Paolo Nutini en Gavin DeGraw.

Dit rijtje namen geeft meteen een indruk van het repertoire van The Soultriggers. Een originele mix van oude en nieuwe soul – soms zelfs binnen één nummer – met daarnaast een steeds groeiende stapel eigen songs. Alles met een frisse visie op die onuitroeibare oerkracht binnen de muziek: soul, met of zonder hoofdletter!

Start: 22:00
Entree: 5,-