Baskar + Thee Hammer

Space Funk & Hammertime.

groeps1_copy1.jpgtheee.jpgBaskar:

Met wat zijzelf ‘instrumental spacefunk’ noemen, word iedereen die houdt van psychedelische afro jazz standards bezworen en in hogere sferen gebracht. Geïnspireerd door Medeski, Martin en zelfs politiefilms uit de jaren '70 met veel achtervolg scenes doken deze mannen het oefenkot in. Nu proberen ze de vaderlandse podia te veroveren, maar ook het buitenland zal uiteindelijk moeten geloven aan de sferische noten van Baskar. Zaterdag geven zij een voorproefje van hun debuutalbum dat vanaf 13 januari officieel verkrijgbaar is.

Thee Hammer:

Dit 7-koppige monster is klaar om iedereen omver te blazen. Geheel ongerepeteerd zal deze band het podium betreden en het publiek trakteren op een lesje improvisatie. Geen regels, geen afspraken; slechts 3 akkoorden. Wat daar omheen gebeurt is heeft niemand voor het zeggen. Dat zullen 30 snaren, 4 fluiten, 2 drumstokken en 54 toetsen voor zichzelf bepalen.

Elk concert is anders, elk concert is magistraal, elk concert is uniek.

Café De Kroeg wordt geacht de tent vast te stutten, want de boel zal gaan schudden op z’n grondvesten - geen spouwmuur is nog veilig. Hammertime.

Entree: €5,00

Terug naar agenda