Clash of the Cover Bands

De grootste band competitie van de Benelux

16586992_1271788962889004_1441909179583936598_o.jpgThe Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO! 2017 in Café De Kroeg in Arnhem

Vrijdag 24 maart a.s. vindt in Café De Kroeg in Arnhem een voorronde plaats voor het 13e seizoen van de grootste bandcompetitie 'The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO!' voor Regio Oost Nederland (Gelderland en Overijssel). Vijf bands gaan ieder met een 30 minuten durende set de muzikale strijd met elkaar aan voor een plaats in de finale van Regio Oost Nederland in Podium Gigant in Apeldoorn. De bands worden in twee categorieën beoordeeld: door de vakjury en door het publiek.

De line-up in willekeurige volgorde:

- Diversion: Rock coverband uit Driel
- Malted Milk: Classic Rock coverband uit Nijmegen
- Matt Thursday: Funk, Blues, Fusion coverband uit Deventer
- Pleqband: Rock, Pop coverband uit Groesbeek
- Synoniem: Allround coverband uit Slagharen

Café De Kroeg, Nieuwstraat 27 in Arnhem, opent om 21.00 uur haar deuren en het programma begint om 21.30 uur.

Er gaan twee bands door naar de Regio-Finale van Oost Nederland (Gelderland en Overijssel) in Podium Gigant in Apeldoorn. Vanuit deze Regio-Finale gaan de vakjury-winnaar en de publiekswinnaar door naar de BENELUX finalerondes o.a. in Poptempel PARADISO Amsterdam. De bands worden professioneel begeleid en krijgen vanaf de Regio-Finales gratis bandcoaching en individuele coaching (o.a. vocalcoaching, guitarcoaching, etc.), live videoclips, live singles voor 'The Clash Hitlijst', live fotoshoots en begeleiding op gebied van marketing en promotie.

De deelnemende bands ontvangen van hun optredens een deskundig en kritisch vakjuryrapport met evaluatie en een geluidsregistratie van hun optreden op cd. Van alle 18 bands die in de BENELUX Semi-Finals staan wordt het beste nummer geproduceerd tot live-single voor de interactieve 'The Clash Hitlijst'. (The Clash Hitlijst heeft een officiële GfK-status en alle downloads (via iTunes) en streams (via Spotify) tellen mee voor alle hitlijsten van Nederland en België.) Van deze hitlijst wordt gedurende 10 weken de Top-5 wekelijks geplugd bij alle landelijke en regionale radio- en tv-stations in Nederland en België. De band met uiteindelijk de meest gedownloade en gestreamde singles, ontvangt tijdens de BENELUX Grand Finale 'The Clash-Hitlijst Award' met daarbij twee betaalde optredens in de Benelux. Naast de leerzame en spannende weg die de bands afleggen op de mooiste podia van Nederland groeit dus niet alleen de kwaliteit van de bands, maar ook de betrokkenheid van het publiek en de enorme exposure.

‘The Clash of the Cover Bands’ is in de afgelopen 12 jaar uitgegroeid tot de grootste bandcompetitie en geeft coverbands en tributebands met ambitie niet alleen de gelegenheid zich door te ontwikkelen naar een hoger niveau maar geeft bied ook een enorme exposure en de kans op te treden op unieke podia zoals PARADISO Amsterdam en Poppodium 013 in Tilburg. Jaarlijks vinden er tientallen spectaculaire events plaats door het hele land die ruim 60.000 bezoekers trekken. Omdat er elk jaar meer belangstelling voor deze competitie is dan plaats, wordt er een voorselectie gehouden. Van de ruim 1000 bands die zich per jaar aanmelden worden er ruim 200 geselecteerd om deel te nemen aan de voorrondes/selectierondes.

Elk jaar strijden deze coverbands op de bekendste poppodia om de 'The Clash of the Cover Bands Awards' met de bijbehorende titels ‘Beste coverband van Benelux’ (vakjury) en ‘Populairste coverband van Benelux’ (publiek). De twee winnaars mogen zich dus een jaar lang de ‘beste of populairste coverband van de Benelux’ noemen!

In dit nieuwe seizoen zijn de finalerondes in Nederland verdeeld in vier regio's (Noord, Oost, Zuid en West) en een extra cyclus met ook deelnemers uit België/Luxemburg.

De uiteindelijke winnaars van ‘The Clash of the Cover Bands Awards’ krijgen naast de eeuwige roem en naamsbekendheid:

- CD-contract met videoclip en bijbehorende plugging en distributie in de Benelux
- Presentatie/release avond
- Meerdere optredens in de Benelux

O.a. de winnaar van 'The Clash of the Cover Bands Public's Favourite Award 2011/2012' Rock coverband Koyle stond wekenlang hoog in de Mega Top-100 met haar gewonnen single/videoclip End Of June. In totaal hebben al 10 singles van winnaars van 'The Clash' in deze hitlijst gestaan.

Inschrijven

Speel jij in een coverband of tributeband en zijn jullie klaar om de hele Benelux te veroveren? Geef je dan ook op voor ‘The Clash of the Cover Bands – The only road to PARADISO’ en laat je horen!

Via www.theclashofthecoverbands.com kun je je coverband inschrijven voor de grootste bandcompetitie van de Benelux! Ook vind je hier meer informatie over deze spectaculaire bandcompetitie.


Entree € 5,-

Terug naar agenda